Follow




credit to : Jaehyun
\
PEOPLE.

Assalamualaikum :)

so hows your day so far?

is it good enough? HAHA :)

i think it is so far so good~ yeah right.

ok,masa second day puasa hari tu aku pergi la bazaar ramadhan paroi

huh,nak cari parking punya ahh susah

menyelit-nyelit kereta depan rumah orang

aku pergi sana kononnya nak cari gerai ayam percik yang aku selalu beli sebelum-2 nie tapi takde

nasib,nasib =='

lepas tu lain pulak aku jumpa

when i was searching for that stall,i saw HOT DUDES and HOT CHICKS all around me!



i was like 'maigod,tak sangka pulak budak-2 seremban nie hot-2 belaka'

my thoughts before this are soooooooooooo damn wrong!

they're super hot!

handsome,cute and stylo

masing-2 pergi dengan ayah,awww,anak ayah doe ♥

terharu aku tengok,HAHA XD

hish,macam yang aku cakapla aku cari benda lain,tapi benda lain pulak yang aku jumpa

diorang sekeliling aku kot,yela jalan penuh dengan orang masa tu

kau belum pegi ampangan kot,kat sana lagi teruk!

lelaki,perempuan semua bercampur-aduk and berlanggar sesama sendiri

macam apo pun den takleh nak cito =='

berbalik kepada kat paroi tadi,yang hot-2 tu hot lah tapi yang tak reti-2 nak hormat bulan puasa tu aku tak tahu lah nak cakap apa lagi dah

kalau tak nak pakai tudung tu tak pe la lagi tapi ada yang pakai baju dengan seluar eah ketat-2 la pulak

haish,kau pakai macam tu pastu pegi bazaar ramadhan yang penuh dengan orang then bila lelaki tengok lelaki tu dengan kau-2 sekali free-2 dapat dosa tahu tak?

yang teruk lagi pakai sampai nampak dada,apakedehal? (new word)

aku rasa baik la budak-2 kecik sebab diorang tahu tutup aurat diorang

pakai tudung comel je aku tengok

memangla orang yang pakai tudung tak semestinya baik tapi kita kena cuba la tutup aurat kita sendiri

ustazah aku selalu cakap " zaman sekarang nie,ramai sangat orang berbaju dan berseluar tapi hakikatnya dia dalam keadaan bogel"

kau nak ke macam tu?

kalau bukan kau yang nak tutup,then siapa lagi kan?

bestfriendforever kau?

haihh...

so the conclusion here is,

1) sila tutup aurat masing-2 ye
2) banyakkan amal ibadat kepada ALLAH di bulan ramadhan

aku cuma mengingatkan je kepada saudara-2 sesama islam supaya tidak terpesong jauh dari ajaran islam

kalau aku ada buat salah,aku berbesar hati kalau korang nak tegur aku :)

then,i think i'm off now
kbye.

#pray for me for my august test next week!