Follow




credit to : Jaehyun
\
DEATH.

Mati?
semua orang takut mati,betul tak?
ustazah saya cakap satu je sebab manusia takut mati,kerana kita tak yakin dengan ibadah yang kita lakukan sewaktu kita hidup"
contohnye,macam "agak-2 cukup tak ibadah aku nie nanti"

ala,biasa la,saya pun selalu fikir macamtu dan sangat-sangat takut dengan kematian
saya teringat semula kata-kata ustazah baru tu,"ajal tidak akan lewat walau seminit dan tidak akan tercepat walau seminit"

dekat mana-mana pun boleh mati kan?
even kita duduk dekat rumah diam-diam pun,kalau dah ajal,mati jugak
kita kena percaya pada ajal
kalau tak nanti mesti kita akan salahkan orang lain di atas kematian seseorang
contohnye,"kau ahh nie siapa suruh bawak kereta laju-laju?! tengok dia dah meninggal dunia,kau memang punca doh!
see? =='

hmm actually,i miss my late grandma
she passed away in 2006 on friday
and sebab tu jugaklah saya tak boleh pergi kem pengawas yang diadakan keesokannya

ada beberapa tanda-tanda kematiannya sebelum tu,

1) umi saya tak berapa semangat nak tolong saya pack barang-barang nak pergi kem tu
2) abah saya pulak terserempak dengan dua kereta jenazah masa otw balik rumah before he got a call from my uncle saying that my grandma had passed away

and when my dad told my mum as soon as he got back from work ..........................................................................................
umi saya tak percaya,she was laughing but then she realise that this is not a joke and started to cry
awwwh,that is the saddest moment ever :'(

my grandma was a great lady
everyone in the village respects her and always made her as an example
she's kind,lovable,hardworking and caring too
arwah tetap merendahkan diri walaupun ada banyak harta masa tu

she taught me to respect my mum when i was little
my new grandma cannot replace her
no,never.

grandma,i hope you are okay in there,be happy.
we will all meet you upthere one day,insyaallah~
semua orang cakap saya mempunyai muka yang seiras dengan nenek saya,hiwhiw
i saw her picture when she was in her 20's and yeah,kami memang agak seiras :)

lastly,grandma,i miss you,i love you and i adore you,forever.
Love,SZ <3