Follow




credit to : Jaehyun
\
I LEARNED A LOT

Semalam masa ceramah keibubapaan dekat sekolah,i realize something
that is my biggest mistake
my parents,
i forgot about them
i forgot to mention their names in my daily prayer
how dare me T.T

saya jarang sebut pasal parents saya,sangat jarang.
apa yang saya wajib sebut dalam doa-2 saya hanyalah pasal saya dan kawan-kawan saya
tapi saya lupa mention nama orang yang paling penting and bermakna dalam hidup saya
apakah?

now i realize it and this is my biggest mistake i ever did
astaghfirullahalazim,forgive me ya allah,please forgive me.

and today,i learned something too,this time from my english tuition teacher
dia cakap,apa-2 pun yang dia buat,dia akan cakap pada diri sendiri yang semua tu kerana allah
hasilnya,semua benda yang dia buat jadi mudah,sangat-2 mudah
contohnya dia pergi drive-thru MCD,masa dia pergi tu tak ada orang langsung,kosong
padahal kita sendiri tahu biasanya,berbaris-2 kereta dekat drive-thru tu
and macam-2 lagi benda yang cikgu tu buat dimudahkan oleh ALLAH

so today,i tried that.
i said it when i went to jusco last evening
my dad first cakap sebelum pergi "jom jalan-2 cari makan dekat jusco"
okay,dalam hati saya cakap "oh pergi makan je"

and y'know what? lepas puas jalan-2,my mum tiba-2 pergi kedai kasut
she bought one for herself and one for me too
i'm like "omg,i got a pair of new shoes padahal abah cakap nak pergi makan je tadi,lol
subhanallah,it really work!
the power of ALLAH is really-really-really powerful
my teacher is right,it happens
i also have a pair of cuteeeeeeeeeeeeeeeeee shoes now that is a lil bit unique,hoyeahh! XD



semua yang kita buat kerana ALLAH
i will keep on saying that,insyaallah :)
the end.